Dief jat 5 BH’s bij vrouwenelftal, ondergoed gedumpt teruggevonden: ‘Zo veel vragen’

14 oktober 2021

Speelsters van ESC 1 uit Elburg wisten zaterdag niet wat zij meemaakten. Na het duel tegen Swift'64 uit Swifterbant misten liefst 5 speelsters hun BH.


De feeststemming na de 13-0 was zege was gauw voorbij toen bleek dat er ineens BH's weg waren. "2 meiden dachten nog dat ze het vergeten waren", zei Sanne van Loo tegen De Stentor op. "Toen een 3e ermee kwam, dachten we: 'hier klopt iets niet'."

Van Loo had er 1 van haar alvast klaargelegd. "In de rust voor erna, maar die was ook weg." Verder bleek er niets - kostbaars - zoek. "Eerst lachten we, maar daarna heb je veel vragen. We denken dat het een grap is, maar is het niet vies bedoeld?" De speelsters kregen een onveilig gevoel. Het bleek namelijk niet voor het eerst.

Grappige onderbroekenlol of gestoord?
"In augustus miste iemand ook eens ondergoed en een beha. Dan denk je dat het gewoon kwijt of vergeten is. Dit keer waren het er 5. Iedereen was verbaasd." Een dag later werd het ondergoed - alle 5 - elders in het plaatsje teruggevonden. "Waarschijnlijk dezelfde dag nog gedumpt!" Er werd geen aangifte meer gedaan.

Toch blijft het vreemd, vond ook Van Loo. "Je verwacht niet dat iemand je beha meeneemt. Misschien is er wat weggegrist of wou iemand iets veroorzaken. We weten het niet."