HAHA! Clubs geïnteresseerd in scorende scheids: ‘Ben al vaak benaderd’

26 mei 2019

Twitter Harkemase Boys

Het mag je niet ontgaan zijn dit weekend: de scorende scheidsrechter bij Harkemase Boys - Hoek, in de Derde Divisie van Nederland. Scheids Maurice Paarhuis tikte per ongeluk de bal achter de keeper van de thuisploeg en keurde, tot ongeloof van Harkemase Boys, de goal goed.


"Het heeft tot veel hilariteit geleid. Ik ben door veel clubs benaderd voor een spitspositie...", lacht de 30-jarige arbiter in een interview met Algemeen Dagblad. "De bal kwam tegen mijn voet aan. Ik probeerde mijn been nog weg te trekken, maar dat gebeurde niet op tijd. Ik kon de bal niet meer ontwijken en via mij ging de bal over de doellijn."

Tekst gaat verder onder de Tweet!

Dood element
"Spelers van Harkemase Boys vroegen zich af: wat gebeurt hier? Voor mij was het duidelijk dat het een doelpunt moest zijn. De scheidsrechter is in zo'n geval een zogeheten ‘dood element’ en dat betekent dat ik niks anders kon dan  het doelpunt goedkeuren."

Carrièreswitch?
Zijn goal mocht overigens niet baten: Harkemase Boys won uiteindelijk 'gewoon' met 4-2. Uiteindelijk kon iedereen dan ook hartelijk lachen om de goal. Voor Haarhuis is het misschien tijd voor een carrièreswitch. "Ik kom natuurlijk bij veel verenigingen en ken veel mensen in de voetballerij. Je kunt je voorstellen dat ik al vaak benaderd ben voor de spitspositie bij diverse clubs."