🎥 | President Wit-Rusland doet mee aan druk ijshockeytoernooi

28 maart 2020

Svaboda
Lukashenko

Je weet 't inmiddels: in Wit-Rusland gaat de sport deze dagen als zo'n beetje het enige land gewoon door. President Lukashenko verstopt zichzelf ook niet en deed zaterdag 'gewoon' mee aan een ijshockeytoernooi voor amateurs. Moet kunnen.


Voor en na de wedstrijd ontkende Lukashenko ook nog eens dat het coronavirus serieus genomen moet worden. "Er zijn in de ijshal geen virussen, het is een koelkast! Gisteren hadden we een trainingssessie. We schudden elkaar de hand en knuffelden met elkaar", zei de dictator tegen Pool One. Niet verrassend is dat het team van 'Luka' de wedstrijd ook won.

Wodka joh
Ondanks de 94 besmettingen blijft Lukashenko volhouden dat je genoeg wodka moet drinken en hard dient te blijven werken. Lekker man, goed bezig pik! Not... Het publiek stond tijdens de ijshockeywedstrijd ook gewoon dicht op elkaar, net als bij het voetballen al gezien is de afgelopen week.

Bodul
In de voetbalcompetitie van Wit-Rusland won het Shakhtyor Soligorsk van ex-Ajacied Darko Bodul zaterdag uit bij Gorodeja, waardoor de club 6e is na 2 wedstrijden. FC Minsk staat op doelsaldo bovenaan nadat het de derby van Dynamo Minsk won. BATE Borisov, geregeld Champions League-deelnemer, verloor weer en staat 14e (van de 16 ploegen).