YouTuber doet vanuit Qatar een retourtje Engeland voor FA Cup-duel van kelderklasser

29 november 2022

Ellis Platten heeft een relax leven. De YouTuber vliegt voor zijn eigen kanaal de halve wereld over om voetbalstadions te bezoeken. Zo is Platten er uiteraard ook bij op het WK in Qatar, maar afgelopen weekend vloog hij even terug naar Engeland om vervolgens weer naar Doha af te reizen. Waarom? De FA Cup stond op het programma.


Platten heeft een eigen show dit jaar in samenwerking met de FA. Iedere aflevering woont hij een wedstrijd in het oudste bekertoernooi van de wereld bij. Zo ook afgelopen weekend.

Aflevering 8
Het seizoen begon voor hem al vroeg, in de (allerverste-)voorrondes welteverstaan. Platten was erbij tijdens Walton & Hersham (8e niveau) tegen Kennington (9e niveau). Afgelopen zaterdag stond de 2e ronde van het FA Cup-toernooi op het programma en dus moest de vlogger even op en neer vanuit Qatar.

Een rad bepaalde welk duel Platten bij moest wonen. Dat werd uiteindelijk Ebbsfleet United (6e niveau) tegen Fleetwood Town (3e niveau). Het werd een overwinning voor de uitploeg en de YouTuber legde het vast in een vlog. Die staat inmiddels online en is hieronder te zien. Platten zelf is alweer in Qatar.