Brooks wint mistig Madeira Open

Brooks wint mistig Madeira Open

Harry Nijland • 00:34, 12-05-2014 / Laatste Update: 10:19, 13-12-2023

FUNCHAL - De Engelse golfer Daniel Brooks heeft het Madeira Open op zijn erelijst gezet. Het was voor hem de eerste titel op de Europese Tour. Door de hardnekkige mist moest het evenement op het doorgaans zo zonnige bloemeneiland worden ingekort tot slechts 36 holes.

Toch draaide het zondag nog uit op een verlenging. Net als Brooks kwam ook Scott Henry uit op een totaal van 135 slagen. De Schot noteerde op de eerste extra hole een bogey, zijn concurrent voldeed aan het baangemiddelde in Santo da Serra.

Geen van de Nederlanders mocht aantreden voor de beslissende ronde. Ook Robin Kind redde het uiteindelijk net niet. Hij deed één slag te veel. De streep was getrokken bij 74 slagen na 18 holes. Tot verbijstering van Maarten Lafeber, die zoiets nog nooit eerder in zijn 16-jarige carrière als prof had meegemaakt.

Het toernooi eindigde in mineur door het overlijden van Ian MacGregor, de 52-jarige caddie van de Schot Alastair Forsyth. Hij kreeg op de fairway van de negende hole een hartaanval en kon niet worden gereanimeerd. Na overleg met de spelers en hun helpers werd besloten de ronde toch af te maken.