Aanvoerster Groot had hele EK handbal last van migraine-aanval
i

ANP

Aanvoerster Groot had hele EK handbal last van migraine-aanval

admin • 18:03, 15-12-2018 / Laatste Update: 19:38, 05-01-2024

De migraine-aanval die aanvoerster Nycke Groot in de wedstrijd tegen Roemenië kreeg op het EK handbal in Frankrijk, hield haar de rest van het toernooi zo goed als aan de kant. Het was iedere dag weer afwachten hoe ze zich zou voelen, vertelt fysiotherapeut Jelle Heisen.

,,Die klap op haar achterhoofd gaf vrijwel meteen een reactie van migraine. Tests daarna wezen niet op een hersenschudding. Maar de hoofdpijnklachten presenteerden zich onvoorspelbaar'', lichtte hij toe.

Prikkels

,,De migraine werd beïnvloed door prikkels als licht, geluid en andere stressfactoren. We hebben er daarom voor gekozen haar zoveel mogelijk rust te geven en te beschermen. Vandaar dat ze ook niet met de pers sprak'', verklaarde Heisen.

Klacht

Groot speelde niet mee tegen Noorwegen, kwam amper in actie tegen Duitsland, maar speelde in de halve finale tegen Frankrijk wel een sterke 1e helft. ,,We hebben haar ook in de ploeg gehouden, we vonden dat verantwoord. Als Nycke zich goed voelt, kan ze gewoon voluit spelen en ze is wel een van onze beste speelsters. We hebben wel een klacht ingediend bij de Europese bond over het licht in de sporthal van Parijs Bercy, want daar wordt heel veel mee gespeeld in deze hal en dat is niet goed voor Nycke.''