Dulfer: 'We moeten zorgen dat de keepster van Zuid-Korea verdrietig naar het hotel gaat'
i

Imago Sport

Dulfer: 'We moeten zorgen dat de keepster van Zuid-Korea verdrietig naar het hotel gaat'

Martijn Baars • 13:00, 10-12-2019 / Laatste Update: 20:56, 04-01-2024

Uit de woorden van handbalster Kelly Dulfer spreekt vuur. Niet omdat het zo lekker gaat op het WK in Japan, maar omdat ze vindt dat het in de laatste en allesbeslissende wedstrijd tegen Zuid-Korea woensdag beter móét. "Anders lukt het niet", zegt ze tegen Sportnieuws.nl.

De groepsfase ging verrassend goed, de hoofdfase daarna ging verrassend slecht. "Vooral de nederlaag tegen Duitsland kwam hard aan. Dat was 1 groot drama. Maar het pijnlijkste van die wedstrijd is dat Duitsland ook niet goed speelde. Als wij maar 5 procent beter waren geweest, hadden we gewonnen."

Rekenen

Na de mooie zeges op Servië (waarin Dulfer de speelster van de wedstrijd werd) en Noorwegen, ging Nederland met 4 punten door naar de volgende groepsfase. Daarin verloor het achter elkaar van Duitsland en Denemarken. Nu wacht de laatste wedstrijd tegen Zuid-Korea, maar de halve finale is nog nog altijd 'gewoon' mogelijk. Het wordt alleen wel een heel rekenwerk.

Zelf verpest

"Dat wordt echt een heel ander spelletje. Zij spelen heel snel. Zuid-Korea speelde gelijk tegen Duitsland en Denemarken, dus die zijn van gelijk niveau. Wij hebben het zelf verpest in de vorige duels, dus het is zaak nu te vlammen."

Verdrietige keepster

Het was opvallend én tekenend voor de aanval van Nederland de afgelopen 2 duels: in allebei de wedstrijden werd de keepster van de tegenstander uitgeroepen tot 'woman of the match'. "We moeten zorgen dat de keepster van Zuid-Korea na de wedstrijd verdrietig naar het hotel gaat", lachte Dulfer tot slot.

Eerder sprak Sportnieuws.nl al met Dulfer over haar club Borussia Dortmund.