Handbalsters willen historisch WK nu ook winnen

Handbalsters willen historisch WK nu ook winnen

admin • 12:41, 20-12-2015 / Laatste Update: 18:01, 07-01-2024

De Nederlandse handbalsters kunnen zondag de kroon zetten op een historisch WK. De ploeg van bondscoach Henk Groener schreef in Denemarken al geschiedenis en mag als beloning met Noorwegen om de wereldtitel strijden. De Noorse ploeg is de regerend olympisch en Europees kampioen. Op de erelijst van het grote handballand staan twee wereldtitels, behaald in 1999 en 2011.

Sensatie

De Nederlandse ploeg van Groener heeft zich ontpopt als dé sensatie van het WK. Met snel en aanvallend handbal won Oranje de ene na de andere wedstrijd. Alleen het groepsduel met Zweden eindigde in een gelijkspel. De handbalsters versloegen in de knock out-fase eerst Servië en klopten vervolgens in de kwartfinales ook Frankrijk, waarmee Oranje historie schreef. De vijfde plaats op het WK van 2005, het beste resultaat ooit, was daarmee al verbeterd.

Stunten

Het stuntende Oranje plaatste zich vrijdag voor de eindstrijd door Polen met 30-25 te verslaan. Met keepster Tess Wester, Estavana Polman (zie Jack van Gelder) en Nycke Groot als blikvangsters gaat de ploeg van Groener zondag vanaf 17.15 uur op jacht naar de ultieme beloning: de wereldtitel en een olympisch ticket naar Rio de Janeiro.