Handbalsters zetten belangrijke eerste stap richting Rio

Proshots

admin • 21:31, 18-03-2016 / Laatste Update: 11:23, 12-12-2023

De Nederlandse handbalsters hebben een heel belangrijke stap gezet richting de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. In Metz wonnen de vrouwen op het OKT overtuigend van misschien wel de sterkste tegenstander: Frankrijk. Uiteindelijk werd het 24-17. Met de rust stond het 9-7 voor de Nederlanders. De volgende wedstrijden zijn tegen Japan en Tunesië. De twee beste gaan naar Brazilië.

Zaterdag wordt het duel tegen Japan afgewerkt om 16:45 en zondag is Tunesië aan de beurt om 17:45. Japan won eerder al met 37-20 van Tunesië.

Nederland had het tegen de Fransen nooit echt lastig. In de eerste helft kon er een kleine voorsprong worden opgebouwd wat uiteindelijk resulteerde in een 9-7 voorsprong met de rust. Na de rust gingen de Nederlandse vrouwen helemaal los. Met nog een paar minuten te spelen was er zelfs een verschil van negen punten. Estavana Polman was tweemaal trefzeker. Laura van der Heijden was topscorer met vijf treffers.

Spelen komen dichterbij

Als Nederland morgen van Japan wint, kan er in principe niks meer gebeuren. Dan zien we alle fantastische handbalvrouwen dus op de Spelen. Wat zijn we toch ook gelukvogels.

Wat een vreugde bij de handbalsters, die al vieren alsof ze al Rio zijn. Prachtig! pic.twitter.com/azJOdCRtTa

— Mark Caldenhoven (@MarkCaldenhoven) March 18, 2016

JAAAAAA! Gewonnen met 24-17 van Frankrijk! Morgen Japan om 16.45 uur. Live te zien via @ZiggoSport #oneteamonedream #RoadToRio