Dit zijn de scenario's voor de Nederlandse handbalsters op het WK
i

ANP

Dit zijn de scenario's voor de Nederlandse handbalsters op het WK

admin • 20:47, 09-12-2019 / Laatste Update: 14:30, 05-01-2024

De Nederlandse handbalsters staan er barslecht voor op het WK. Het team van bondscoach Emmanuel Mayonnade begon als koploper aan de hoofdronde, maar na nederlagen tegen Duitsland en Denemarken is de halve finale wel heel ver uit zicht. Dit zijn de scenario's nu:

1: Nederland verliest van Zuid-Korea

Oranje speelt woensdag, de laatste speelronde, nog tegen Zuid-Korea. Winnen we niet, dan liggen we uit het toernooi en kunnen de koffers worden gepakt. Zelfs om de plekken 5/6 en 7/8 doen we dan niet meer mee.

2: Nederland speelt gelijk tegen Zuid-Korea

Nu is er wel een piepklein kansje om de halve finales te bereiken. Hiervoor moet wel naar de andere groepswedstrijden worden gekeken. Een gelijkspel tussen Servië en Denemarken en een nederlaag van Duitsland tegen Noorwegen is dan genoeg voor plek 2 in de poule, achter Noorwegen. Servië en Duitsland hebben dan wel evenveel punten als Oranje, maar ons doelsaldo is gelukkig beter. Halve finales, here we come!

3: Nederland wint van Zuid-Korea

Dit is natuurlijk het beste. Servië moet dan wel effe winnen van Denemarken en dan is een ticket voor de halve eindstrijd in de pocket. Wint Servië niet, dan moet weer worden gekeken naar Noorwegen - Duitsland. Dit mag namelijk niet gelijk worden, want dat zou uitschakeling voor Oranje betekenen. Als er echter wel een winnaar uit de bus komt, Noorwegen óf Duitsland, dan is Oranje wel door naar de laatste 4.

Samenvatting Denemarken - Nederland