Buitenaardse comeback Belgische hockeyers tegen Duitsland

admin • 09:56, 23-08-2019 / Laatste Update: 12:30, 12-12-2023

Het EK hockey staat bol van de verrassingen. Waar eerder Nederland al tegen een zeperd aanliep tegen Spanje (4-3 verlies), leek ook gastland België de finale mis te lopen. Maar een bizarre comeback zorgde ervoor dat niet Duitsland, maar België zaterdag in de finale staat.

Bij rust stonden de Duitsers nog comfortabel met 2-0 voor. Maar waar bij voetbal dan standaard wordt gezegd dat de wedstrijd is beslist, zegt het bij hockey lang niet zo veel. Dat bleek ook wel toen België in het 3e kwart de aansluitingstreffer maakte en het 4e kwart echt op stoom kwam.

Door doelpunten van Nicolas de Kerpel en Victor Wegnez stond het opeens 3-2 voor de Belgen. Toen Duitsland daarop met vliegende keep ging spelen om nog de gelijkmaker te forceren, was het Cédric Charlier die wel echt het slot op de deur deed. Daardoor gaat de finale tussen België en Spanje. Nederland speelt eerder op de dag de troostfinale tegen Duitsland.