Capitals doen wat terug in 'best-of-7'-serie tegen Penguins

AFP

Bart van der Wijst • 10:22, 02-05-2017 / Laatste Update: 20:37, 12-12-2023

Washington Capitals heeft de spanning in de play off-wedstrijden met Pittsburgh Penguins weer helemaal teruggebracht. In de PPG Paints Arena versloeg de club uit de hoofdstad Pittsburgh na overtime: 2-3. Het was Kevin Shattenkirk die na 3 minuten spelen in verlenging het beslissende punt maakte.

De score werd geopend door Nicklas Backstrom, die halverwege het eerste kwart Washington op voorsprong zette. Evgeny Kuznetsov verdubbelde in het derde kwart de voorsprong, en de zege leek binnen voor de Capitals. Maar niets bleek minder waar. Met nog twee minuten op de klok scoorde Evgeni Malkin en Justin Schultz namens de thuisploeg: 2-2. In overtime won Washington dan toch en zodoende staat de stand nu op 2-1 in het voordeel van Pittsburgh Penguins in de 'best-of-7'-serie.