IJshockeyers Penguins vergroten voorsprong

admin • 09:43, 02-06-2016 / Laatste Update: 15:10, 05-01-2024

De ijshockeyers van Pittsburgh Penguins hebben hun voorsprong in de strijd om de Stanley Cup in de NHL vergroot. In extra tijd bezorgde Conor Sheary zijn ploeg woensdag (plaatselijke tijd) de zege op San Jose Sharks: 2-1. Pittsburgh Penguins had maandag de eerste confrontatie ook al nipt gewonnen (3-2) en staat in de best-of-sevenserie nu met 2-0 voor.

De zege was verdiend. Phil Kessel opende in de 29e minuut de score. Dat leek voldoende voor de winst, maar vier minuten voor tijd werd het via Justin Braun toch nog gelijk: 1-1. Sheary besliste het duel in de derde minuut van de verlenging en zorgde er zo voor dat zijn team nog twee overwinningen in de finalestrijd nodig heeft voor de vierde titel uit de geschiedenis.

Pittsburgh Penguins speelde de eerste twee wedstrijden thuis. De komende twee duels zijn bij San Jose Sharks.