Geblesseerde Herlings ziet Cairoli winnen in Neuquén
i

BELGA

Geblesseerde Herlings ziet Cairoli winnen in Neuquén

admin • 22:42, 03-03-2019 / Laatste Update: 05:52, 07-01-2024

Als Jeffrey Herlings afwezig is, moet er toch echt iemand anders de 1e GP van dit jaar winnen. Die eer is Antonio Cairoli wel gegund. De Italiaan won met groot machtsvertoon de 1e Grand Prix van dit seizoen in de MXGP.

De Italiaanse motorcrosser won beide manches van de GP van Patagonië in de Argentijnse stad Neuquén en pakte zo de volle buit: 50 puntjes. Tim Gajser uit Slovenië eindigde 2 keer als 2e en wist daarmee 44 punten te verzilveren.

Herlings, die vorig jaar voor het eerst wereldkampioen werd in de hoogste klasse, heeft zijn voet gebroken en is dus nog wel even aan het revalideren. De 24-jarige Brabander moest een lastige operatie ondergaan na een trainingsongeluk eind januari. "Ik kijk ernaar uit dat over een paar weken een aantal pinnen uit de voet gehaald wordt", zei Herlings afgelopen week.

GP van Nederland

Hopelijk voor hem kan 'ie op 24 maart in Groot-Brittannië wél weer meedoen. Dan staat de 2e GP van dit seizoen op de planning. Een week later wordt de GP van Nederland in Valkenswaard gereden. Wat zou het toch mooi zijn als Herlings daar bij kan zijn!