Herlings wil Cairoli in eigen huis van GP-titel afhouden
i

ProShots

Herlings wil Cairoli in eigen huis van GP-titel afhouden

admin • 13:22, 08-09-2017 / Laatste Update: 19:42, 12-12-2023

Assen is dit weekend het podium voor de Motorcross Grand Prix van Nederland. Natuurlijk is Jeffrey Herlings, de beste motorcrosser van Nederland, ook van de partij en hij heeft maar 1 doel: "Ik wil sowieso voor de winst gaan."

Hij staat op dit moment 2e op de WK-lijst en dat terwijl dit pas zijn 1e jaar in de MXGP is. Hij gaat de strijd aan met de Italiaan Antonio Cairoli, die op weg is naar zijn 9e wereldtitel in 12 jaar. "Hij is echt een icoon in onze sport", vertelt Herlings aan de NOS. "Zoals Valentino Rossi in de MotoGP en Michael Schumacher in de F1."

Gebroken middenhandsbeentje

Het is dat de 23-jarige Brabander vlak voor de start van het seizoen zijn middenhandsbeentje brak, want anders had hij zomaar die 1e plek kunnen bezetten in het klassement: "De eerste 4, 5, 6 wedstrijden verliepen dramatisch. De resultaten waren enorm slecht. De genezing verliep heel erg traag, omdat ik inspanningen moest blijven leveren en mijn hand onvoldoende rust kreeg."

Niet makkelijk

Nu is hij weer helemaal de oude en geeft die GP-titel nog niet op. Om die titel te kunnen winnen, zal hij dit weekend moeten winnen. Maar makkelijk zal dat niet gaan: "Cairoli zal in stijl wereldkampioen willen worden. Wat is er nou mooier dan die titel te pakken met een overwinning en je grootste concurrent te verslaan in zijn thuis-GP? Hij zal enorm gemotiveerd zijn."