Jeffrey Herlings slaat de GP van Frankrijk nog over
i

Stefano Taglioni

Jeffrey Herlings slaat de GP van Frankrijk nog over

Brian Vesseur • 21:09, 22-05-2019 / Laatste Update: 11:28, 12-12-2023

Jeffrey Herlings doet rustig aan en stelt zijn rentree in het WK motorcross nog even uit. De regerend wereldkampioen in de MXGP hervatte al wel de training, maar de GP van Frankrijk komt nog te vroeg. Herlings stond aan de kant met een zware voetblessure.

Herlings brak zijn rechtervoet in januari door een val tijdens een training. De breuken waren complex en vergden lang herstel. De Brabander, die vorig jaar 17 van de 19 Grands Prix won, stapte pas 3 weken geleden voor het eerst weer op de motor. ''Het is heerlijk om weer op de motor te zitten, maar ik moet mezelf de tijd gunnen en luisteren naar mijn lichaam. Mijn voet doet soms nog pijn. Ik wil pas weer racen als ik me 100 procent voel'', meldde Herlings via zijn fabrieksteam KTM.

Eerst goed trainen

Wanneer de succesvolste Nederlandse motorcrosser aller tijden weer in actie komt, laat hij in het ongewisse. ,,Ik heb 3 maanden bijna niets gedaan, dus moet voorlopig nog goed trainen op de motor en in vorm zien te komen. Ik verwacht ook niet dat ik bij mijn rentree meteen zal winnen. Het zal wel paar races duren eer ik het ritme weer te pakken heb.''

Geen wereldtitel

De wereldtitel heeft Herlings al lang en breed uit zijn hoofd gezet. Het seizoen is inmiddels al 6 races onderweg. De Italiaan Antonio Cairoli leidt het kampioenschap.