'Grote kans dat Bo Bendsneyder naar de Moto2 promoveert'
i

ANP

'Grote kans dat Bo Bendsneyder naar de Moto2 promoveert'

admin • 00:27, 22-08-2017 / Laatste Update: 06:41, 08-01-2024

Bo Bendsneyder is misschien wel Nederlands grootste talent op de motor. De pas 18-jarige laat dit seizoen in de Moto3-klasse zien wat-ie kan en zijn goede prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven. Zijn huidige team stopt ermee en meerdere Moto2-teams zouden hem over willen nemen.

Red Bull KTM Ajo gaat niet meer door in de samenstelling zoals die nu is. Volgens Racesport.nl heeft Bendsneyder over aandacht niets te klagen. Er zouden 4 teams geïnteresseerd zijn in de diensten van jonge coureur. Het team Tech 3 Racing wordt daarbij het meeste genoemd in de media.

'Praten met aantal partijen'

De manager van Bendsneyder heeft er in ieder geval vertrouwen in. “We kijken natuurlijk naar de beste opties waarbij momenteel de voorkeur wel nadrukkelijk uit gaat naar een overstap naar de Moto2 klasse. We werken er met ons allen momenteel hard aan, het ziet er allemaal goed uit maar nogmaals, een keuze is er nog niet gemaakt en ook een handtekening is er nog niet gezet. Komend weekend in Silverstone praten we verder met een aantal partijen. We gaan er wel vanuit dat we er op korte termijn uit zullen zijn en met goed nieuws kunnen komen, maar of dat komend weekend al zal zijn? Het kan zo maar, maar ik durf het op dit moment nog niet met zekerheid te zeggen.”