Jeffrey Herlings onvoldoende hersteld voor rentree in Brazilië

Jeffrey Herlings onvoldoende hersteld voor rentree in Brazilië

12:19, 04-09-2014 / Laatste Update: 14:15, 13-12-2023

ELSENDORP - Motorcrosser Jeffrey Herlings maakt nog niet zijn rentree bij de GP van Brazilië op zondag 7 september. De bovenbeenblessure van de Elsendorper is onvoldoende hersteld om al in de voorlaatste ronde van het WK in actie te komen.

Herlings leidt nog altijd de dans om de wereldtitel met 57 punten voorsprong op zijn KTM-teammaat Jordi Tixier. Herlings zal hoe dan ook als leider de beslissende wedstrijd (GP Mexico) ingaan, de vraag is of hij op 14 september in León wel achter het starthek kan verschijnen.

"Jeffrey begrijpt dat hij als professioneel rijder moeten luisteren naar het medisch advies van de experts. Het is zeker teleurstellend voor zowel hem als de Braziliaanse fans, maar het is erg belangrijk dat zijn been goed heelt", zei Pit Beirer, de baas van KTM Motorsports, donderdag in een persverklaring van het Oostenrijkse fabrieksteam.

Wanneer de beslissing wordt genomen of Herlings dit seizoen nog in actie komt, is niet bekend.

Op het nieuwe Braziliaanse circuit van Trindade kan KTM-rijder Antonio Cairoli zondag in de MXGP mogelijk zijn achtste wereldtitel pakken. De Italiaan heeft 81 punten voorsprong op zijn directe achtervolger Jeremy van Horebeek.