Valentino Rossi gaat toch rijden voor de wereldtitel in Valencia
i

AFP

Valentino Rossi gaat toch rijden voor de wereldtitel in Valencia

admin • 17:35, 27-10-2015 / Laatste Update: 08:49, 13-12-2023

Valentino Rossi heeft zich bedacht: hij staat in het weekend van 7 en 8 november toch gewoon aan de start bij de ontknoping van de MotoGP. De leider in het wereldkampioenschap overwoog om niet mee te doen omdat hij het oneens was met de straf die hij kreeg na een touché met de Spanjaard Marc Maquez in Maleisië. Op Twitter zegt hij dinsdag dat hij na de vele steun die hij kreeg alsnog op de motor stapt.

In deze tweet kondigt Rossi aan dat hij na de vele steun die hij kreeg heeft besloten om op de motor te stappen:

Grazie a tutti per il fantastico supporto,leggervi mi ha aiutato a superare amarezza e incazzatura. Da oggi si lavora per Valencia.

— Valentino Rossi (@ValeYellow46) October 27, 2015

Boycot

Zijn aankondiging van een mogelijke boycot was natuurlijk groot nieuws omdat Valentino Rossi bovenaan staat in het puntenklassement van de MotoGP. Volgende week zondag kan de MotoGP-legende voor de achtste keer wereldkampioen worden, al is hem dat wel lastig gemaakt door de straf die hij heeft gekregen.

Laatste startplek

Rossi en Marquez raakten elkaar in Grand Prix van Maleisië. Rossi kreeg van de wedstrijdleiding 3 punten in mindering en moet volgende week op de laatste plaats starten. "Ik vind de straf oneerlijk, ik wilde niet dat Marquez zou vallen. Ik baal ervan dat hij is gevallen, ik wilde hem alleen een beetje jennen’’, zei hij tegen Motorsport.com.

De Yamaha-coureur heeft nog een voorsprong van zeven punten op zijn andere Spaanse concurrent Jorge Lorenzo. Als Lorenzo in Valencia wint, dan moet Rossi tweede worden voor de wereldtitel. Het wordt dus gegarandeerd een bloedstollende laatste race.

Lees ook: Teambaas Toro Rosso: Verstappen pikt snel dingen op 

Lees ook: Bureau helpt Elia met omgaan scheldgedrag op social media

Lees ook: Rooney krijgt benefietwedstrijd van Manchester United