Japanse na crash met haar paard: 'Mijn benen zijn gewoon te kort voor dit niveau'
i

EPA

Japanse na crash met haar paard: 'Mijn benen zijn gewoon te kort voor dit niveau'

Robert Hüsken • 20:35, 19-08-2016 / Laatste Update: 21:33, 12-12-2023

Soms vraag je je af wat sommige sporters op de Olympische Spelen doen. In dit geval ruiters. Enkele paarden hebben nog amper over zulke hoge hindernissen gesprongen, maar omdat de concurrentie in hun landen zo klein is, mogen ze toch naar het belangrijkste evenement. Zoals paarden uit Taiwan of nu Japan. Amazone Reiko Takeda uit Japan crashte flink met haar paard en had een opmerkelijke conclusie.

Te korte benen

Tegenover Horsenetwork.com bekende ze dat ze haar paard Bardolino op geen enkele manier had kunnen redden. Ze gaf op nadat haar paard vol door een hindernis heen ging in de kwalificatieronde. "Ik ben zo gefrustreerd over wat er is gebeurd. Ik kon hem veel beter ondersteunen", zei ze huilend tegen de journalist van Horsenetwork. “Maar mijn benen zijn te kort, ik kon er niets aan doen. Een goede ruiter zou z'n paard hebben geholpen, ik heb niet zo’n talent.”

Tokio 2020? NEE!

Haar 10-jarige Nederlandse paard had tot een paar maanden geleden nog niet eens op het één-na-hoogste niveau gesprongen. Laat staan op de 1.60 meter hoge hindernissen die op de Spelen staan. Het paard is nog jong, dus wellicht kan ze over 4 jaar beter presteren op de Olympische Spelen in haar eigen land Japan. Toch wil ze dat absoluut niet. "Thuispubliek is te veel druk voor me."