Schokkend: Zwemmer Ryan Lochte in Rio op beangstigende wijze beroofd
i

ANP

Schokkend: Zwemmer Ryan Lochte in Rio op beangstigende wijze beroofd

admin • 21:04, 14-08-2016 / Laatste Update: 17:12, 05-01-2024

De Amerikaanse topzwemmer Ryan Lochte is in Rio de Janeiro beroofd en onder shot gehouden. Hij zou onder bedreiging van een pistool zijn portemonnee hebben moeten afgeven. Dat meldt Fox Sports

Beroving

Lochte was samen met 3 andere Amerikaanse zwemmers uitgenodigd bij de Braziliaanse zwemmer Thiago Pereira toen de angstige beroving plaatsvond. De zwemmers werden op de vroege zondagochtend aangevallen toen de taxi waarin zij zaten tot stilstand werd gedwongen. De 32-jarige zwemmer belde, volgens Fox Sports, meteen zijn moeder nadat de overval had plaatsgevonden.

Pistool

,,Ze trokken hun wapens en riepen dat we op de grond moesten gaan liggen. Ik weigerde dat, want ik had niks verkeerd gedaan." Volgens Lochte zette één van de berovers toen het pistool op zijn voorhoofd en spande het slagstuk. ,,Hij zei: 'Ga liggen'", vertelt Lochte aan NBC. ,,Ik ben toen op de grond gaan liggen en hij jatte mijn portemonnee."

Ontkenning

Het Internationale Olympisch Comité en de coach van Lochte ontkennen het verhaal, maar de moeder van Lochte bevestigde het verhaal tegenover meerdere Amerikaanse mediakanalen.

Lochte is na Michale Phelps beste olympische zwemmer aller tijden. In Rio won hij zijn 6de gouden medaille.