Super Bowl-winnaar New England Patriots onthult kampioensring (foto)

EPA

Bart van der Wijst • 15:31, 10-06-2017 / Laatste Update: 20:10, 12-12-2023

Tom Brady is sinds dit jaar de Greatest of all Time (GOAT) volgens vele NFL-insiders. De quarterback won dit jaar zijn 5de Super Bowl en werd uiteindelijk gekroond tot MVP. Dat kwam doordat Brady New England Patriots bij de hand nam bij een 3-28 achterstand. Uiteindelijk werd er na overtime met 34-28 gewonnen.

Vrijdag onthulde New England Patriots de kampioensring.

Greatest comeback ever

Op de ring staan 5 Vince Lombardi-trofeeën afgebeeld, doelend op het aantal Super Bowl-overwinningen van New England. Daarnaast is in het kampioensobject een tekst gegraveerd: Greatest comeback ever. Hiermee speelt men in op de geweldige terugkeer van de Patriots.

Met nog 8 minuten en 31 seconden te spelen in kwart drie nam Atlanta Hawks een 3-28 voorsprong. Velen gingen uit van een overwinning voor de ploeg uit Georgia, maar niets bleek minder waar. Quarterback Tom Brady nam zijn ploeg bij de hand en scoorde de ene, na de andere touchdown: 28-28 bij het laatste fluitsignaal. Uiteindelijk besliste running back James White in overtime de wedstrijd door de winnende touchdown te scoren: 34-28.