Walgelijke actie: iemand legde een strop in pitbox van zwarte Nascar-coureur

22 juni 2020

AFP

De Nascar-coureur Darrell ‘Bubba’ Wallace heeft een strop aangetroffen in zijn pitbox op het circuit van Talladega, waar maandag een race op het programma staat. De organisatie van de populaire Amerikaanse raceklasse onderzoekt wie de strop daar heeft neergelegd. Wallace is de enige zwarte coureur in de Nascar Cup Series.


De 26-jarige Amerikaan sprak zich de afgelopen weken regelmatig uit tegen racisme en ongelijkheid, naar aanleiding van de dood van George Floyd in Minneapolis. Na een oproep van Wallace werd onlangs de zogeheten confederatievlag, die in de ogen van veel zwarte Amerikanen een symbool van racisme is, verboden bij de Nascar-circuits.

'Ongelooflijk verdrietig'
"Deze verachtelijke daad van racisme en haat maakt me ongelooflijk verdrietig”, schrijft Wallace in een bericht op Instagram, met als kop ‘Ze zullen niet winnen’. "Het dient als een pijnlijke herinnering aan hoeveel verder we als samenleving nog moeten gaan en hoe vasthoudend we moeten zijn in de strijd tegen racisme."

They won't win. ✊

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.