Zo gaat de Indy 500 om met het toelaten van supporters

27 juni 2020

BSR/Imago Sport
indy-500-toeschouwers

Veel sporten liggen nog altijd op hun gat, maar de IndyCar hoort daar zeker niet bij! De Amerikaanse raceklasse, waar de Nederlander Rinus 'VeeKay’ van Kalmthout in uitkomt, organiseert op 23 augustus de Indy 500 en supporters zijn beperkt welkom. Lees hier hoe ze dat gaan doen.


Het grote plan is om het stadion - waar normaal 350.000 mensen in kunnen - voor de helft te vullen. En dat lukt meer dan behoorlijk, want 'alle' 175.000 kaartjes voor de 104e editie van deze klassieker zijn al verkocht. Mark Miles, de grote baas van de IndyCar, legt aan Racer uit hoe ze dat verantwoord aanpakken.

Brief
Iedereen met een kaartje krijgt een brief van de organisatie, met de vraag of ze ook daadwerkelijk van plan zijn om op te dagen. Dit komt doordat een groot deel van de tickets al vorig jaar was verkocht. "We willen hiermee een beeld krijgen van hoeveel mensen er daadwerkelijk bij willen zijn", zegt Miles.

"Als ze met minder mensen willen komen of helemaal niet meer, dan kunnen we ze ook een kaartje geven voor volgend jaar. De komende 12 dagen willen we dan ook graag weten wat ze van plan zijn."

Maatregelen
Het stadion is niet alleen voor 50% gevuld, maar er zijn ook grote maatregelen qua beschermmiddelen. "We hebben een flink aantal mondkapjes gekocht om uit te delen en desinfectiemiddel aangeschaft. We gaan de mensen aanraden om een masker te dragen, maar zullen geen 'storm troopers' in gaan zetten om iemand te arresteren die daar geen gehoor aan geeft."

Ook hoopt Miles dat ouderen en mensen met andere klachten thuis blijven. "We gaan het ze niet verplichten, maar het is ons volgens ons wel het verstandigste."