Estavana Polman maakt transfer: van Denemarken naar Roemenië

29 november 2022

ANP / EPA

Estavana Polman gaat in Roemenië handballen! De 30-jarige Polman tekent bij Rapid Bucuresti, nadat ze de afgelopen jaren in Denemarken doorbracht. Haar vriend Rafael van der Vaart verhuisde (mede) om die reden ook naar Denemarken. Of hij meeverhuist naar Roemenië, is nog niet bekend.


Afgelopen zomer ondertekende Polman nog een éénjarig contract bij Nyrkøbing Falster. Die club nam haar over van Esbjerg, waar ze sinds 2013 speelde. De opbouwspeelster werd 3 keer landskampioen met de Deense club en was in 240 wedstrijden goed voor 1270 doelpunten.

Na een paar maanden bij Nyrkøbing Falster kiest Polman voor Boekarest. Polman, die een relatie heeft met oud-voetballer Rafael van der Vaart, speelde nooit eerder in een ander land dan Nederland of Denemarken en begint zodoende aan haar eerste avontuur in de Roemeense competitie.

International
Onlangs maakte Polman haar rentree in het Nederlands team. Daar maakte ze in 2010 haar debuut. Sindsdien nam ze deel aan diverse WK's en de Olympische Spelen. In 2019 kroonde Polman zich met Nederland tot wereldkampioen. Maandenlang zat ze vanwege een kruisbandblessure niet bij de selectie, waardoor Polman de Olympische Spelen in 2021 aan zich voorbij moest laten gaan.