Internationaal tophandbal langer te zien bij streamingdienst Viaplay

1 december 2022

Pro Shots
Internationaal Handbal Te Zien Checken Waar Op Viaplay 2031 Deal IHF

Het internationale tophandbal zal nóg langer bij streamingdienst Viaplay te zien zijn. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend in een persbericht. De Viaplay Group en de Internationale Handbalfederatie IHF zijn een deal tot en met maar liefst 2031 (!) overeengekomen.


De komende 9 jaar zijn er 40 (!) internationale handbaltoernooien op de zender te zien. Viaplay noemde de samenwerking een mijlpaal voor de sport. Vanaf 11 januari tot en met 29 januari is het WK Handbal 2023 voor mannen in Polen en Zweden. De Nederlandse ploeg heeft een wildcard gekregen voor dit toernooi.

Handbal op Viaplay
Eind 2023 is het WK voor de vrouwen. In 2025 komt het WK voor vrouwen - als het samen wordt georganiseerd met Duitsland - naar Nederland. De 2-jaarlijkse WK's zijn dus tot en met 2031 op Viaplay te zien. Los van deze WK's zijn ook alle junioren WK's, net als hrt WK IFH strandhandbal én de jaarlijkse IHF Beach Handball Global Tour bij Viaplay te zien.

Marco Zwaneveld reageerde verheugd op de samenwerking. "Dit is een prachtige uitbreiding van ons aanbod", zei het Head of Sports van Viaplay Nederland in het persbericht. "De prestaties van de Nederlandse teams zijn dankzij gigantisch doorzettingsvermogen en passie tot ongekende hoogte gestegen. Dé kroon was natuurlijk de winst van de Oranje Vrouwen tijdens het WK 2019. De volgende uitdaging is het WK 2025 in eigen land", besloot Zwaneveld.