Nederlandse handbalsters beginnen aan EK met zuinige zege op Roemenië

Marcel Roes • 23:19, 05-11-2022 / Laatste Update: 04:51, 12-12-2023

Nederland heeft de 1e wedstrijd op het EK handbal in Noord-Macedonië, Slovenië en Montenegro gewonnen. Tegen Roemenië werd het 29-28.

Nederland begon sterk en kwam met 5-2 voor. De Roemen gaven daarna tegengas en grepen niet veel later de leiding met 6-7. Bij rust had Oranje een 14-12-voorsprong.

In de 2e helft liep Nederland uit naar 22-17. Weer knokten de Oost-Europeanen zich terug, tot 25-25 dit keer.

Crina Pinte

Er lukt even weinig meer bij Oranje en de spanning keerde terug. De grote Crina Pintea (1,92 m) bezorgde de Nederlandse verdediging veel werk, maar speelde zo fysiek dat ze tot twee 2 toe 2 minuten naar de kant werd gestuurd.

Nederland profiteerde door te scoren en hield stand: 29-28.

Groepsfase

Nederland speelt maandag tegen het thuisspelende Noord-Macedonië, 2 dagen later is olympisch kampioen Frankrijk de laatste tegenstander in de 1e groepsronde.