Oranje handbaldames pakken zeer terecht Europees brons tegen Roemenië (video)

Martijn Baars • 16:28, 16-12-2018 / Laatste Update: 13:23, 08-01-2024

De Nederlandse handbaldames hebben het brons veroverd op het EK handbal in Frankrijk. Ze wonnen met 24-20 van Roemenië.

De strijd om het brons was voor beide ploegen even schakelen na de afstraffingen in de halve finales door Rusland en Frankrijk.

Felle start Oranjedames

De Oranjedames begonnen fel aan de wedstrijd en kwamen snel op voorsprong. Even kwam Roemenië nog op 3-3 maar daarna liep Nederland langzaam verder uit. Bij rust stond het al 15 - 8, maar de voorsprong had nog veel groter kunnen zijn.

Tekst gaat door onder de Tweet.

Kleine 4 minuten bezig en @nedteamhandbal op 2-0... dit was de eerste van @loisabbingh #ZiggoSport #NEDROE pic.twitter.com/T8AwY3ra0n

— Ziggo Sport (@ZiggoSport) 16 december 2018

Hoppa!!! 15-8 bij rust @nedteamhandbal speelt een formidabele eerste helft en is hard op weg naar brons!!! Dit is tekenend voor de eerste 30 minuten: @tessiewester pakt alles en Oranje scoort: pic.twitter.com/fqXkgFkAFD

Bikkel Wester

Oranje vreesde in de eerste helft de uitstekend keepende Tess Wester kwijt te raken nadat ze een bal vol in haar gezicht kreeg. Maar de goalie liet zich niet kennen, deed wat ijs op haar neus en stapte het veld weer op.

AU!!! Het leven van een handbalkeeper is niet zonder risico...@tessiewester met een bal vol in de bakkes, maar ze staat inmiddels alweer 'gewoon'te keepen💪#ZiggoSport #NEDROE pic.twitter.com/Gf30yyffII

Voorsprong werd kleiner

Na de thee veranderde er in het begin weinig aan het spelbeeld. Aan beide kanten vielen er goaltjes, maar de Roemenen kropen uiteindelijk wel steeds meer naar Oranje toe. Even was de voorsprong 8, maar 10 minuten voor het einde slechts 4: 21-17.

Billenknijpen

Het slotstuk was dus billenknijpen. Met nog 3 minuten op de klok gaf het scorebord 23-20 aan. Met enkele cruciale reddingen hield Wester haar ploeg nog op de been, terwijl Oranje aan de overkant nog 1 keer wist te scoren: Groot benutte een penalty (24-20).