Motorcrosser Coldenhoff naar Belgisch team

5 juli 2018

Getty Images

Motorcrosser Glenn Coldenhoff verhuist na dit seizoen van het fabrieksteam van KTM naar de Belgische equipe Standing Construct. De 27-jarige Brabander keert terug bij het team waarmee hij zijn eerste successen behaalde in de MX2. Coldenhoff rijdt sinds 2015 in de zwaarste klasse, de MXGP.


De Brabander schreef in zijn 1e jaar in de koningsklasse op een Suzuki de Grote Prijs van Letland op zijn naam. Coldenhoff stapte daarna over naar het fabrieksteam van KTM, dat met Red Bull als geldschieter domineert in de MXGP. De motorcrosser uit Oss staat echter in de schaduw van zijn teamgenoten Jeffrey Herlings en Antonio Cairoli, die ook dit jaar om de wereldtitel duelleren. Dat is geen drama, maar nu zich er een ander talent voordoet in de MX2 die de overstap wil maken, de Let Pauls Jonass, moet Coldenhoff toch het veld ruimen.  Coldenhoff is de huidige nummer 7 van het WK-klassement.

"Ik had verschillende geïnteresseerde teams, maar ik ken Standing Construct KTM en de mensen achter het team reeds vele jaren'', zegt Coldenhoff, die voor 2 jaar tekende. "Ik weet dat ze erg professioneel werken en bovendien dezelfde doelstellingen hebben als ik.'' Het Belgische team, dat ook over KTM-motoren beschikt, doet dit jaar voor het eerst mee in de MXGP met Kevin Strijbos, die vermoedelijk stopt aan het einde van het naar, en Valentin Guillod.