Nieuwe blessure kost pechvogel Jeffrey Herlings weer 6 weken herstel

20 juni 2019

KTM Images

Voor de pechvogel Jeffrey Herlings lijkt het onheil nog niet voorbij. Sportdirecteur Joël Smets van KTM, de ploeg van de regerend wereldkampioen in de koningsklasse MXGP, hoopt de 24-jarige motorcrosser dit jaar nog in actie te zien. "Maar dat is niet iets waar we ons nu mee bezig moeten houden. De breuk moet gewoon goed genezen, dat is het allerbelangrijkste", laat Smets weten bij de NOS.


Herlings maakte 1,5 week geleden zijn rentree in het WK-circuit tijdens de Grand Prix van Rusland. Door een gecompliceerde voetbreuk, opgelopen in januari, moest hij het 1e deel van het seizoen missen. 

Weer een enkelbreuk
Afgelopen zondag ging het echter bij de GP van Letland weer mis. Een andere crosser reed bij het inrijden over diezelfde voet heen waarna Herlings eerst nog wel de 1e manche won. Daarna moest hij zich afmelden vanwege de nieuwe voetblessure. Onderzoek in het ziekenhuis wees een enkelbreuk uit.

Vlot herstel
"Er mag een vlot herstel verwacht worden", zegt Smets, die rekening houdt met een revalidatieperiode van ongeveer 6 weken voor Herlings.