🎥 | Na deze gruwelijke crash in Spanje: ‘Ik heb geluk dat ik nog leef’

3 mei 2021

Instagram Deniz Öncü

Deniz Öncü heeft een goede beschermengel. De 17-jarige motocoureur, die bekend staat als een talent, heeft een foto gedeeld op Instagram van een snee in zijn hals. Die liep hij op bij een crash in de Grand Prix van Spanje. ,Ik heb geluk dat ik nog leef”, schrijft hij. ,,Toen Darryn Binder voorbij mijn hoofd schoof, sneed zijn remschijf in mijn nek. Dit had veel erger kunnen aflopen.”


Tijdens de Grote Prijs van Spanje in de Moto3 raakten 3 coureurs betrokken bij een crash in de laatste bocht. Deniz Öncü wilde een sterke race verzilveren door leider Pedro Acosta en nummer 2 Jaime Masia in de laatste bocht te pakken en zo zijn eerste race in de Moto3 te winnen. Het liep echter allemaal anders. 

'Het spijt me'
De Turkse motorcoureur ging véél te hard in de bocht en verloor de controle. Hij ging onderuit en nam Masia mee in zijn val. Darryn Binder kon niet meer uitwijken en ging ook tegen de grond. ,,Ik ging als derde de laatste bocht in. De eerste plek bleek te hoog gegrepen, maar ik wilde wel de tweede plaats pakken”, legt een teleurgestelde Öncü uit. ,,Toen liep het mis en ik raakte Masia. Het spijt me.” 

Masia en Binder waren woedend op Öncü. Supertalent én leider in de stand Pedro Acosta reed uiteindelijk onbedreigd naar de zege op het circuit van Jerez.

Deniz Öncü staat te boek als een talent. De verwachting is dat hij in de toekomst weet door te dringen tot de MotoGP, de topklasse in de motosport. Als motocoureur van het Red Bull KTM Tech 3-team liet hij al mooie dingen zien, maar hij staat dus ook bekend als iemand die de risico’s niet schuwt. Zo bleek gisteren dus ook.