🎥​ | Oranje volleyballers verrassen Argentinië in de Nations League

Joris Kaper • 10:56, 25-06-2022 / Laatste Update: 09:01, 12-12-2023

De Nederlandse volleyballers hebben in de Nations League voor een verrassing gezorgd. De ploeg van bondscoach Roberto Piazza versloeg het sterke Argentinië, vorig jaar nog winnaar van het brons op de Olympische Spelen van Tokio. Oranje kwam tegen de Argentijnen eerst nog achter met 2-1 in sets, maar won uiteindelijk met 3-2: 22-25, 25-23, 20-25, 25-19, 15-13. In de beslissende 5e set knokte Oranje zich bovendien terug van een 9-5-achterstand.

De 'Lange Mannen' boekten in Quezon City, de grootste stad van de Filipijnen, hun 5e zege in de landencompetitie. Oranje won eerder van Iran, Australië, Slovenië en Duitsland. De ploeg van Piazza verloor tot nu toe 3 wedstrijden in de landencompetitie, waaraan 16 landen meedoen.

Algemeen klassement

Met 14 punten nemen de volleyballers de 5e plaats in het klassement in. Ze spelen volgende maand in de Poolse stad Gdansk hun laatste 4 groepswedstrijden. De top 8 van de ranglijst gaat door naar de knock-outfase, dus voorlopig ligt Oranje op koers.