Volleyballers nu al zeker van finale Golden European League na zege op Estland

12 juni 2019

De Nederlandse volleyballers hebben zich vroegtijdig geplaatst voor de finale van de Golden European League. Oranje won zelf in Hoogeveen met 3-0 van Estland en concurrent Spanje ging in Alicante verrassend onderuit tegen Kroatië (1-3). Daardoor is de Nederlandse ploeg al zeker van de eindzege in poule B, met nog 1 speelronde te gaan.


Oranje had tegen Estland nog wat goed te maken. De uitwedstrijd eindigde ruim een week geleden in een nederlaag van 3-2. Voor eigen publiek liet de ploeg van de nieuwe bondscoach Roberto Piazza zich niet nog een keer verrassen. Oranje was in alle opzichten de betere ploeg, met Thijs ter Horst (18 punten) en Nimir Abdel-Aziz (17 punten) als grote gangmakers. De setstanden waren 25-19, 25-17 en 25-17.

Nederland speelt komende zaterdag de laatste groepswedstrijd in en tegen Kroatië. De Final Four is in het weekeinde van 22-23 juni in Estland.

Piazza is met zijn ploeg in voorbereiding op het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam (9-11 augustus) en het EK in september, ook onder meer in eigen land.