Brons voor Minderhoud in Grand Prix Spécial

Brons voor Minderhoud in Grand Prix Spécial

19:07, 15-08-2015 / Laatste Update: 10:12, 13-12-2023

Hans Peter Minderhoud heeft zaterdag brons veroverd in de Grand Prix Spécial bij de Europese kampioenschappen paardensport in Aken. De 41-jarige dressuurruiter kwam op de rug van Glock's Johnson TN tot een score van 79,034 procent.

Minderhoud kon zich niet mengen in de strijd om de Europese titel. De Nederlander kampte met een lichte buikgriep in aanloop naar de wedstrijd van zaterdag. Hij was zichtbaar uitgeput toen hij na de rit de piste verliet. Maar ook als Minderhoud topfit zou zijn geweest was hij niet bij goud in de buurt gekomen. Charlotte Dujardin was op Valegro ongenaakbaar. De Britse olympisch kampioene van Londen 2012 liet 87,577 procent noteren, verreweg de beste score. Zilver was er voor de Duitse Kristina Bröring-Sprehe met Desperados FRH: 83,067.

Edward Gal beleefde een beroerde middag. Hij was net als zijn partner Minderhoud ziek geworden in de aanloop naar de Grand Prix Spécial. De 45-jarige Gelderlander ging toch van start, maar maakte gelijk een fout met Glock's Undercover N.O.P. Hij herstelde dat nog wel enigszins, maar toen de jury zag dat er bloed uit de mond van het paard kwam, was zijn race voorbij. Gal en Undercover werden volgens de regels uit de wedstrijd gehaald.

De uitsluiting van Gal heeft gevolgen voor de kür, het laatste individuele onderdeel dat zondag op het programma staat. Daar mag Gal niet aan meedoen. De beste drie ruiters per land uit de Grand Prix Spécial starten in de kür. Diederik van Silfhout (Arlando N.O.P.) en Patrick van der Meer (Uzzo) vormen samen met Minderhoud het Nederlandse trio. Van Silfhout eindige zaterdag als tiende, Van der Meer werd dertiende.

Lees ook: Debuut Zweedse doelman draait uit op nachtmerrie (video)

Lees ook: Nederlandse amateurclub aast op mooie verzorgster van Chelsea

Lees ook: ‘Tegen deze neonazi’s wil bijna niemand meer spelen’