Van der Vleuten enige oranje-troef in Lyon

Van der Vleuten enige oranje-troef in Lyon

admin • 13:51, 15-04-2014 / Laatste Update: 12:07, 13-12-2023

LYON - Maikel van der Vleuten moet vanaf vrijdag de Nederlandse eer hoog houden bij de wereldbekerfinale voor springruiters in het Franse Lyon. Met zijn 26 jaar is Van der Vleuten een van de jongste ruiters die deelnemen aan het toetje van het seizoen. In totaal verschijnen 41 topcombinaties uit 20 landen aan de start.

Van der Vleuten reist met 2 toppaarden af naar Frankrijk: VDL Groep Sapphire en – voor de finale op maandag – zijn absolute toppaard VDL Groep Verdi.

Ook Harrie Smolders uit Lage Mierde had aan de wereldbekerfinale deel kunnen nemen. Tot zijn eigen verrassing ontving Smolders in een laat stadium nog een uitnodiging. Hij heeft echter bedankt. ,,Ik had er in mijn planning geen rekening mee gehouden dat ik van start zou mogen gaan. Emerald heeft 2 maanden geleden gedekt, met Walnut de Muze heb ik geen enkele kwalificatiewedstrijd gereden en met Regina Z heb ik me voorbereid op het buitenseizoen."

Alle grote namen uit de mondiale springsport zijn present in Lyon. Alleen de Brit Ben Maher ontbreekt. De Amerikaanse Beezie Madden verdedigt maandag met haar paard Simon haar titel.