Later deze week duidelijk of Verweij, Ntab en Nuis nog moeten strijden om WK-ticket

13 januari 2020

ANP

Het is nog niet duidelijk of er een skate-off gaat komen tussen Kjeld Nuis en Reggeborgh-schaatsers Dai Dai Ntab en Koen Verweij. De geschillencommissie die zich maandagavond over de zaak boog heeft aangegeven pas later deze week uitspraak te doen.


Verweij (1500 meter) en Ntab (1000 meter) hopen een nieuwe kans te krijgen om zich te plaatsen voor de WK afstanden in Salt Lake City. Nuis had zich ziek afgemeld voor de NK afstanden in december waar de tickets voor de EK en WK afstanden moesten worden verdiend.

De selectiecommissie van de KNSB besloot de olympisch kampioen op de 1000 en 1500 meter aan te wijzen voor de WK. Verweij en Ntab waren op hun afstand als 3e geëindigd en werden hierdoor gepasseerd.

Schoolziek
Het team van Verweij en Ntab twijfelt eraan of Nuis echt niet had kunnen rijden op de NK. "Hij was 1,5 week voor de NK alweer aan het trainen en liet zich ook bij andere openbare gelegenheden zien. Dan kan je volgens ons ook meedoen aan de NK", zei teammanager Henk Schra daar eerder over.

Ronald Mulder 
Ook Ronald Mulder, eveneens schaatser van Reggeborgh, was partij in de zaak die werd behandeld door de geschillencommissie. De sprinter kreeg materiaalpech op de 500 meter bij de NK afstanden, maar hoefde niet te rekenen op een aanwijsplaats voor de World Cup in Calgary. Dat hoopt hij via de beroepszaak nu alsnog af te dwingen.