Contractsoap ten einde: Nuis verlengt bij Lotto-Jumbo
i

AP

Contractsoap ten einde: Nuis verlengt bij Lotto-Jumbo

admin • 15:16, 04-05-2018 / Laatste Update: 13:45, 07-01-2024

Kjeld Nuis kan weer opgelucht ademhalen. Vrijdag tekende de 2-voudig olympisch kampioen voor 2 jaar bij bij zijn team LottoNL-Jumbo. Zo kan hij volgens het AD ook bij coach Jac Orie blijven.

De onderhandelingen tussen Nuis en Lotto-Jumbo namen een lange tijd in beslag. Het aanbod dat de ploeg hem in oktober vorig jaar deed, was in de ogen van de schaatser veel te laag. Met de olympische plakken achter zijn naam deed hij een tegenbod, maar dat was voor de ploeg te gortig. Daarna werd het stil.

Onzeker

Voor Nuis een onzekere tijd. ,,De één na de ander tekent een contract en ik ben als laatste aan de beurt. Alsof ze het erop aan laten komen. Dat maakt me onzeker”, zei hij daar eerder over.

Privésponsor

Uiteindelijk kwamen rijder en ploeg er alsnog uit. In het nieuwe voorstel zitten volgens teammanager Tim Senden ‘elementen uit het aanbod van oktober’. Volgens André Boskamp, zaakwaarnemer van Nuis, is ook uitgebreid gesproken over andere zaken, zoals bijvoorbeeld het mogen aanblijven van Red Bull als privésponsor van Nuis.

.@kjeldnuis schaatst ook de komende 2 seizoenen voor Team LottoNL-Jumbo! De olympisch kampioen heeft overeenstemming bereikt over een nieuwe verbintenis:“Ik ben weer enkele weken intensief aan het trainen en vind het fijn om me aan te sluiten bij het team” https://t.co/mFd4JUAmwh pic.twitter.com/avuSNUjt3v

— LottoJumbo schaatsen (@LottoJumbo_ice) 4 mei 2018