Kramer klaar voor het nieuwe schaatsseizoen: 'Ik kan nog steeds hard schaatsen, daar twijfel ik niet aan'
i

ANP

Kramer klaar voor het nieuwe schaatsseizoen: 'Ik kan nog steeds hard schaatsen, daar twijfel ik niet aan'

admin • 16:08, 01-11-2018 / Laatste Update: 00:10, 05-01-2024

Kersverse vader Sven Kramer begint net als alle andere schaatsers aankomend weekend aan het nieuwe schaatsseizoen. Vorig jaar had hij veel problemen met zijn rug waardoor ook de Olympische Spelen niet helemaal liepen zoals gehoopt. Maar die rugklachten lijkt hij voorlopig onder controle te hebben.

In een interview met de NOS zegt hij over zijn rug: "Het gaat beter dan vorig jaar. Ik heb nog wel slechte dagen, maar dat is minder vaak dan vorig seizoen." Het bleek dat hij soms zoveel last van zijn rug heeft dat hij zijn sokken niet eens aan kan trekken. Maar echt rustig aan doen is nog geen optie voor de veelwinnaar.

'Ik kan nog steeds hard schaatsen'

Als het aan Kramer ligt, stampt hij ook dit schaatsseizoen gewoon weer vol gas over het ijs. "Ik train en sport om te winnen. Ik ben verslaafd aan dit spelletje. Ik kan nog steeds hard schaatsen, daar twijfel ik niet aan."

Maar om dat te laten zien moet hij fysiek dus wel in orde zijn. "Ik heb in het voorseizoen de 5 kilometer in 6 minuut en 10 seconden gereden en dat is een heerlijk gevoel. Dat gevoel heb ik vorig jaar geen dag gehad.."

Start seizoen

Op vrijdag, zaterdag en zondag wordt in Thialf gestreden om de startbewijzen van de wereldbekerwedstrijden. De top-5 van iedere afstand mag naar de eerste 4 wereldbekers. Er worden nog voor de Kerst 4 wereldbekers geschaatst. 2  in Azië, 1 in Polen en op 15 en 16 december barst het los in Heerenveen.