Nieuwe schaatsploeg Bob de Jong

Nieuwe schaatsploeg Bob de Jong

Harry Nijland • 15:40, 16-06-2014 / Laatste Update: 09:24, 13-12-2023

RIJSWIJK - Bob de Jong vervolgt zijn imposante schaatscarrière bij New Balance, de ploeg van trainer Johan de Wit. De 37-jarige specialist van de lange afstanden heeft getekend voor 1 jaar, meldde het team maandag.

De Jong deed afgelopen winter in Sotsji voor de 5e keer mee aan de Winterspelen en behaalde brons op de 10 kilometer. Op de Spelen van Turijn in 2006 won hij het goud op die afstand. Na Sotsji liet de Leimuidenaar weten dat hij nog gretig genoeg was om zijn loopbaan te vervolgen. Hij nam wel afscheid van coach Jillert Anema, die met Clafis een nieuwe ploeg is begonnen.

Mentor
De Jong wil nog altijd presteren op het hoogste niveau, meldt Team New Balance. Maar de ervaren schaatser gaat ook functioneren als mentor en leermeester voor de jonge rijders uit de ploeg. ,,Ons team heeft de ambitie om in 2018 olympisch goud te veroveren, met Bob komt olympische ervaring in onze ploeg'', zegt trainer De Wit. ,,Hij is de uitgelezen persoon om kennis aan de jonge schaatsers over te dragen.''

De schaatser was afgelopen week al mee op een trainingskamp in Italië. ,,Daar heb ik weer schaatsspecifieke trainingen gedaan, iets wat de afgelopen 4 jaar niet op het programma stond. Ik ben ontzettend blij met mijn keuze voor deze nieuwe jonge talentvolle ploeg'', aldus De Jong, die ploeggenoot worden van onder anderen Linda de Vries en Annouk van der Weijden.