Nuis baalt zwaar hard van afwachtende houding Lotto-Jumbo
i

AFP

Nuis baalt zwaar hard van afwachtende houding Lotto-Jumbo

Bart van der Wijst • 18:39, 25-04-2018 / Laatste Update: 18:36, 12-12-2023

Veel schaatsers zijn in onzekerheid over hun toekomst. Eén van hen is Kjeld Nuis, die in Pyeonchang nog 2 gouden medailles veroverde. Hij wacht nog altijd op een aanbieding van Lotto-Jumbo. Wel war er een gesprek met coach Jan Orie. Veel leverde het niet op.

"We willen met elkaar verder, maar ik heb nog steeds geen aanbieding gehad", aldus Nuis tegenover het Algemeen Dagblad. "Er wordt niet gepraat, er wordt nergens aan gewerkt."

Nuis baalt als een stekker

Dat Nuis nog geen zekerheid heeft, daar baalt hij van. "Ik ben een gevoelsmens en vind dit heel jammer", erkent hij. "De 1 na de ander tekent bij (vandaag nog Douwe de Vries, red.), ik had niet verwacht dat ik als laatste aan de beurt zou zijn. Ik weet niet of het zo is, maar het lijkt alsof ze het erop aan laten komen. Dat maakt me onzeker."

Uit bronnen blijkt dat het vraag en aanbod ver uit elkaar liggen. "Ik heb nooit van mensen om me heen gehoord dat ik een achterlijk bedrag wil hebben. Daar mogen sportmarketeers, ploegleiders of zakenlui anders over denken", vindt Nuis.

"Maar nogmaals: praat er dan over. Als ze met me door te willen, kun je ook tegen me zeggen: dit is het, slikken of stikken. Ik zou het raar vinden als het zo zou gaan, maar dan heb ik in ieder geval een keuze. Nu heb ik niets te kiezen."