Nuis kan zich definitief focussen op WK: skate-off van de baan
i

elementalPRESS & MEDIA

Nuis kan zich definitief focussen op WK: skate-off van de baan

admin • 12:54, 15-01-2020 / Laatste Update: 07:09, 08-01-2024

Het is beslist: Kjeld Nuis gaat 'gewoon' naar de WK afstanden in Salt Lake City. De schaatser heeft de beroepszaak gewonnen die was aangespannen door het team van Koen Verweij en Dai Dai N'tab, meldt de KNSB via Twitter en een officieel persbericht.

Dat werd besloten op een advocatenkantoor in Amsterdam afgelopen maandag, waar Nuis zelf overigens niet bij aanwezig kon zijn. Team Reggeborgh was het niet eens met de beslissing van de KNSB om juist Nuis naar het WK te sturen, terwijl Verweij daar recht op zou hebben op basis van het kwalificatietoernooi.

KNSB blij

Door de beslissing mag Nuis dus toch deelnemen aan de 1000 en 1500 meter. Bij de KNSB zijn ze blij dat de aanwijsselectie correct verlopen is, zo meldt technisch directeur Remy de Wit: "Het belangrijkste is dat iedereen nu duidelijk heeft en dat de focus op de sportieve voorbereiding van deze belangrijke wedstrijden kan."

Skate-off

Het team van Verweij wilde bij de World Cup in Calgary een skate-off organiseren om te bepalen wie van de 2 deel zou mogen nemen, maar dat voorstel wordt nu dus van tafel geveegd. De WK afstanden duren van 13 tot 16 februari.

De Geschillencommissie van de KNSB heeft de vorderingen van Koen Verweij, Dai Dai N’tab en Ronald Mulder afgewezen. Als gevolg hiervan staan de selecties voor de ISU WK Afstanden in Salt Lake City en de ISU World Cup in Calgary definitief vast. ⤵️https://t.co/Dja6TfYg9l pic.twitter.com/ZzzdZ9K9yU

— KNSB (@KNSB) January 15, 2020