Schipper verlaat schaatsploeg Orie

Schipper verlaat schaatsploeg Orie

Harry Nijland • 13:37, 05-05-2014 / Laatste Update: 09:49, 13-12-2023

RIJSWIJK (ANP) - Schaatser Pim Schipper verruilt Team BrandLoyalty van coach Jac Orie voor Team beslist.nl van Gerard van Velde. Dat meldden de commerciële ploegen maandag.

Schipper, die in 2012 nog als vierde eindigde op de 1000 meter bij de NK afstanden, kon afgelopen winter zijn progressie niet voortzetten. De Noord-Hollander liep ook de Olympische Spelen mis. Team BrandLoyalty bood hem geen nieuw contract aan, Team beslist.nl geeft hem een nieuwe kans.

De ploeg van Orie heeft wel het contract met Gerben Jorritsma verlengd met 1 jaar. De 20-jarige schaatser geldt als een groot talent op de sprintafstanden. Team BrandLoyalty maakte eerder bekend dat het volgend seizoen Stefan Groothuis, Hein Otterspeer en Kjeld Nuis in de ploeg heeft. Orie is nog in gesprek met Jan Smeekens en aast eveneens op de komst van Sven Kramer.

Verbij

Team beslist.nl heeft de schaatsploeg voor volgend seizoen compleet. Kai Verbij, sprintwereldkampioen bij de junioren, is nieuw. Ook Daniel Greig heeft een contract. De Australische nummer 3 van het WK sprint is niet helemaal nieuw, want hij trainde vorig seizoen al mee bij Team beslist.nl. Verder legde de ploeg het talent Lennart Velema vast.

De tweeling Michel en Ronald Mulder had al eerder getekend bij Van Velde. Jesper Hospes en Thomas Krol hebben hun contracten verlengd.