Schaatser Kai Verbij droomt van carrière als muzikant: ‘Ik heb een deal bij een label’

14 november 2019

Orange Pictures

Schaatser of muzikant? Geen gemakkelijke vraag voor Kai Verbij (25). "Ik was 17 en al die radio dj's waren een hype. Ik nam dat niet serieus en ik dacht: 'wat zij doen, dat kan ik ook", zegt Verbij in een interview met Sportnieuws.nl.


Iedereen kent hem als de schaatser, maar in zijn vrije uren geeft hij alles voor muziek. "Ik downloadde wat dingen om uit te proberen, maar kwam er al snel achter dat het iets meer is dan alleen wat invoeren."

'Niemand weet wat ik maak'
Inmiddels is muziek echt een hobby geworden van Verbij. "Ik maak nog steeds muziek, maar niet meer tot midden in de nacht. Ik heb ook nog nooit iets uitgebracht, dus niemand weet wat ik maak", zegt Verbij lachend.

Platendeal
"Ik heb een deal voor een x-aantal nummers bij een label. Er zit wel wat vertraging in, want ik kan niet fulltime bezig zijn met muziek door het schaatsen. De deal loopt nog wel en ik hoop wat muziek uit te kunnen brengen in de toekomst."

'Leuk voor mijn moeder'
Na al die muziek zou je bijna vergeten dat Verbij eigenlijk een schaatser is. Een hele goede ook. Op 3 november reed hij iedereen naar huis op de 1000 meter in Thialf en zette zelfs een baanrecord neer. "Dat is vooral leuk voor mijn moeder", zegt de sprinter over zijn baanrecord.

'Dat was grappig'
"Mijn moeder verzamelde baanrecords van mij als junior, dat vond zij leuk. We gingen naar banen toe om de rest eraf te rijden, dat was grappig", lacht Verbij. "Toen werd ik senior en ging het niet meer zo makkelijk.. Daarom ben ik nu blij voor haar met dit baanrecord."

Voor nu blijft het nog even Kai de schaatser. Zaterdag staat hij aan de start van de 1000 meter in Minsk voor de 1ste World Cup van dit seizoen. Zondag rijdt hij daar ook de 500 meter. Na zijn carrière als schaatser hoopt hij voor jaren aan de slag te gaan als muzikant.