Shorttrackster Van Ruijven wereldkampioene op de 500 meter, Schulting pakt brons (video)

9 maart 2019

Orange Pictures

Lara van Ruijven is wereldkampioene geworden op de 500 meter op het WK shorttrack. De Nederlandse kwam als 2e op over de streep in de finale, maar dankzij een penalty voor winnares Martina Valcepina kreeg de Nederlandse toch het goud.Van Ruijven vloog uit de startblokken en kreeg Schulting achter zich aan. Toch liet Van Ruijven een gaatje met de rest. Ze leek op weg naar de wereldtitel, maar werd op de streep geklopt door de Italiaanse Valcepina. Maar ze blockte de Nederlandse met haar arm, waardoor ze een penalty kreeg.

Brons Schulting
De Chinese Kexin Fan werd 3e, want Schulting viel in de laatste ronden helemaal stil. Door de penalty van Valcepina schoof Fang naar het zilver en kreeg Schulting toch het brons.

Knuffelend over de streep
Van Ruijven en Schulting reden een hele knappe halve finale. In een sterk bezet veld pakte Van Ruijven brutaal de kop en kreeg alleen specialist Elise Christie mee. Schulting plaatste op de kortste afstand toch een schitterende inhaalactie, waardoor de 2 Nederlandse shorttracksters al knuffelend over de streep kwamen voor de finaleplek.

Rianne de Vries
Rianne de Vries sneuvelde in de halve finale. Zij reed in de B-finale naar de 2e plaats en pakte dus 3 punten voor het allroundkampioenschap op het WK.