Arantxa Rus verslaat Pavlyuchenkova in Praag en heeft zicht op meer

11 augustus 2020

Getty Images

Arantxa Rus heeft de 2e ronde bereikt van het WTA-toernooi van Praag. De tennisster uit Monster, nummer 70 van de wereld, won in 2 sets van Anastasija Pavlyuchenkova, die 30ste staat: 7-5, 6-2.


Rus boekte een fraaie overwinning op de nummer 30 van de wereld. Ze serveerde sterk en speelde op een mindere fase aan het einde van de 1e set na een constante partij. Op een bijbaan in de Tsjechische hoofdstad, waar het WTA-toernooi zonder publiek wordt gespeeld, hield Rus het hoofd het koelst in de felle zon.

Wisselvallig
Pavlyuchenkova speelde zoals ze vaak speelt: wisselvallig, alles of niets. Even leek de Russin het momentum te keren, toen ze vanaf een 5-1-achterstand in de 1e set terugkwam tot 5-5, maar toen pakte de Nederlandse door.

Hoogste ranking
In de 2e ronde treft ze een qualifier (Elena Gabriela Ruse uit Roemenië) of een lucky loser (Magdalena Fręch uit Polen). Rus heeft zichzelf tot doel gesteld haar hoogste ranking ooit te verbeteren dit jaar. 8 jaar geleden stond ze op plek 61. Deze week zou haar een eind op weg kunnen helpen. Rus staat ook ingeschreven voor de US Open, die op 31 augustus begint in New York.