Eindelijk zou er weer écht getennist worden, maar zware regen gooit roet in het eten

25 mei 2020

AFP

Na een pauze van 3 maanden kon Dominic Thiem maandag niet wachten om eindelijk weer eens een wedstrijd te spelen. In het kader van de Pro Series zou de Oostenrijkse nummer 3 van de wereld het opnemen tegen zijn landgenoot David Pichler, maar zware regen en plassen op het gravel in Südstadt gooiden roet in het eten. 


Organisator Alex Antonitsch kon er in de Oostenrijkse krant Kleine Zeitung niet over uit. "Heel erg jammer dit. Eindelijk zou er weer worden getennist. Alles stond klaar, we hadden zelfs maatregelen genomen om de aangekondigde regen het hoofd te bieden, maar tegen zoveel wateroverlast was geen kruid gewassen. Door de nog geldende coronamaatregelen was er ook helaas geen personeel beschikbaar om een tennisdoek over het tennisveld te leggen."

Dinsdag nog een kans
Door de langdurige tennispauze waren de Oosterijkse Pro Series al dagen dolblij met de aanmelding van de mondiale topper Thiem. Dinsdag wordt bekeken of het toernooi, dat wordt afgewerkt volgens een pouleschema, alsnog wordt begonnen. Dan staat het duel tussen Thiem en Lucas Miedler op het programma. Of het duel met Pichler nog wordt gespeeld is onduidelijk.