Duitsland neemt leiding tegen Spanje in Davis Cup
i

AFP

Duitsland neemt leiding tegen Spanje in Davis Cup

admin • 21:53, 07-04-2018 / Laatste Update: 09:19, 15-01-2024

De Duitse tennissers hebben in de kwartfinale van de Daviscup tegen Spanje weer de leiding genomen. Het dubbelspel op het gravel van Valencia draaide uit op een thriller, met steeds wisselende kansen. De Duitsers Tim Pütz en Jan-Lennard Struff wisten het luidruchtige Spaanse publiek na 4 uur en 40 minuten stil te krijgen: 6-3 6-4 3-6 6-7 (4) 7-5.

Het Spaanse koppel Feliciano en Marc López knokte zich terug van 2 sets achterstand. Ze kregen in Plaza de Toros, de stierenvechtersarena in Valencia die was omgetoverd tot een gravelbaan, liefst 20 kansen op een break. Alleen in de 3e en 4e set wisten López en López er daarvan eentje te benutten.

In de beslissende vijfde set sloegen de Duitsers bij een stand van 5-5 wel toe op de service van de Spanjaarden. De stand kwam daarmee op 2-1 voor Duitsland.

Redder Nadal?

Rafael Nadal staat nu voor de taak om zijn land in de race te houden voor de Daviscup. De 31-jarige gravelspecialist, terug van een bovenbeenblessure, treft zondag de Duitse kopman Alexander Zverev. Nadal maakte vrijdag zijn rentree met een zege in 3 sets op Philipp Kohlschreiber. De nummer 1 van de wereld trok de stand daarmee gelijk, nadat Zverev de openingspartij tegen David Ferrer had gewonnen.

Frankrijk wint

Titelverdediger Frankrijk nam in Genua tegen Italië weer de leiding. Nicolas Mahut en Pierre-Hugues Herbert versloegen Fabio Fognini en Simone Bolelli in 3 sets: 6-4 6-3 6-1. Kroatië kwam dankzij de winst van Ivan Dodig en Nikola Mektic op 2-1 tegen Kazachstan.