Russische tennisster Sjarapova in hoger beroep tegen twee jaar schorsing
i

ANP

Russische tennisster Sjarapova in hoger beroep tegen twee jaar schorsing

admin • 19:08, 08-06-2016 / Laatste Update: 23:48, 05-01-2024

Maria Sjarapova is door de Internationale Tennisfederatie (ITF) voor twee jaar geschorst. De 29-jarige Russische tennisster werd begin maart voorlopig uitgesloten, nadat ze betrapt was op het gebruik van meldonium. Kort na het vonnis liet Sjarapova weten dat ze ze haar zaak onmiddellijk bij het internationaal sporttribunaal CAS gaat voorleggen.

,,Ik kan deze onverdiend zware straf niet accepteren", aldus de vijfvoudig Grand Slam-winnares. Ze werd positief bevonden tijdens de Australian Open in januari. Meldonium staat sinds 1 januari op de dopinglijst.

Meldonium

Sjarapova (29) stelde eerder al dat ze meldonium ruim tien jaar gebruikte op doktersadvies. Ze wist naar eigen zeggen niet dat meldonium sinds dit jaar verboden is, maar nam de volle verantwoordelijkheid voor de overtreding van het dopingreglement. ,,Ik heb een grote fout gemaakt'', gaf ze ronduit toe.

Dit jaar zijn ruim 300 atleten positief bevonden op meldonium, de meesten uit de voormalige Sovjet-Unie. Sjarapova is de bekendste van hen. Inmiddels is Sjarapova van de zevende naar de 26e plaats gezakt op de wereldranglijst.