Serena Williams stapt vlak voor nieuwe ‘Sister Act’ uit toernooi van Rome met blessure

14 mei 2019

AFP

Er komt voorlopig geen nieuwe ‘Sister Act’ tussen Serena Williams en Venus Williams. De Amerikaanse tenniszussen zouden tegenover elkaar staan in de 2e ronde van het graveltoernooi in Rome, maar Serena (37) stapt uit het toernooi vanwege blijvende klachten aan haar linkerknie.


Serena Williams won maandag haar partij in de 1e ronde nog van de Zweedse Rebecca Peterson. Een dag later maakte ze op een persconferentie bekend dat ze uit het toernooi stapt. "Ik moet me terugtrekken uit de Italian Open vanwege pijn in mijn linkerknie", zei Serena.

'Ga het missen'
"Ik zal de fans en de competitie missen tijdens een van mijn favoriete toernooien, maar ik zal me concentreren op mijn herstel en kijk ernaar uit om jullie allemaal te zien op Roland Garros en volgend jaar in Rome."

Roland Garros
Het volgende toernooi op Serena’s schema is Roland Garros, dat in minder dan 2 weken al begint. Het is dit jaar al het 3e toernooi dat de 37-jarige Serena heeft verlaten vanwege fysieke problemen. Eerder stapte ze al eerder uit het toernooi in haar eigen land op Indian Wells en de Miami Open. Door de late terugtrekking, gaat zus Venus via een walkover verder in de 3e ronde.