Waarom Leicester City dé favoriet is in de degradatiekraker tegen Everton
i

Getty Images

Waarom Leicester City dé favoriet is in de degradatiekraker tegen Everton

Brian Vesseur • 13:46, 01-05-2023 / Laatste Update: 23:49, 11-12-2023

Leicester City neemt het maandagavond op tegen Everton in de Premier League. Dat is niet zomaar een wedstrijd, want de winnaar van deze kraker klimt uit de degradatiezone. Op papier is Leicester City de favoriet, maar waarom? Bij TOTO krijg je bijvoorbeeld 2 keer je inzet voor Leicester City, tegenover 3,75 keer je inzet voor Everton.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan veranderingen

Op 5 november van 2022 won Leicester City met 2-0 op bezoek bij Everton, door doelpunten van Youri Tielemans en Harvey Barnes. Mede aan die wedstrijd is te zien dat Everton moeite heeft met scoren: in 33 Premier League-wedstrijden scoorde Everton pas 25 keer. Als je inzet op een avond zonder doelpunten voor Everton, vang je daar 2,75 keer je inzet voor.

Na 33 wedstrijden in de Premier League staat Leicester City (29 punten) 1 punt boven Everton (28); de ploegen staan op plek 18 en 19. De nummer 16 (Leeds United) en nummer 17 (Nottingham Forest) staan op 30 punten. De winnaar van maandagavond klimt dus naar de 16e plek.

Vardy

Jamie Vardy is tegenwoordig vaak invaller bij Leicester City en scoorde vorige wedstrijd pas zijn 2e doelpunt van het seizoen. Hij hielp zijn ploeg aan een punt tegen Leeds: 1-1. TOTO heeft vertrouwen in een nieuwe goal van de 36-jarige Vardy. Jij ook? Een zege van Leicester + een goal van Vardy kan je 3,6 keer je inzet opleveren.

Waarom Leicester?

Waarom de thuisploeg nu de favoriet is tegen Everton? Ze spelen thuis, hebben een stuk minder moeite met scoren (44 om 25 doelpunten voor) en Everton won al 6 wedstrijden niet.

Hoe laat Leicester City - Everton?

De wedstrijd tussen Leicester City en Everton is te zien op Viaplay. Hoe laat de wedstrijd begint? 21.00 uur!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+